|
www.gotujichudnij.fora.pl gotuj i chudnij - przepisy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
BrygidKa
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 18:38, 08 Kwi 2010 Temat postu: Frittatta |
|
|
Mam takie pytanie, czy ktoś z was ma przepis na frittatę z ostatniego odcinka programu ?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zona
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 14:52, 16 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Mam notatki sprzed telewizora - niestety konfrontuję je z przepisem na stronie amerykańskiej lub brytyjskiej dopiero gdy chce przyrządzić. Oto co zanotowałam:
Porcja - ok.220 kcal
Przepis dla 4 osób
* bakon z indyka
* odrobina oliwy
* czosnek
To wszystko na patalnie, lekko zesmażyć.
Dodawać warzywa - w zasadzie według uznania, byle kolorowo:
* pieczarki
* cukinia
* papryka
* pomidor
* szparagi
* świeże zioła (bazylia, pietruszka, może szczypiorek - nie pamiętam)
To wszystko zalać mieszanką: 6 roztrzebanych jajek z odrobiną mleka i startym serem (trochę)
Podsmażyć na patelni, lekko mieszać.
Gdy będzie lekko scięte - do piekarnia na 15 minut pod górną grzałkę.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewa
Dołączył: 19 Sie 2010
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 19:12, 19 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Frittatta na 4 osoby
6 jajek
trochę chudego mleka
ścieramy 1/4 szkl. sera żółtego i dodajemy świeżą bazylię
Wlewamy trochę oliwy na patelnię i wrzucamy trochę czosnku i drobno posiekanej cebuli (1/4 cebuli)
pieczarki
garść cukini, papryka, cebula czerwona, mogą być szparagi (mogą być resztki z lodówki)
bekon z indyka
Wszystko odparowujemy na patelni teflonowej. Zmniejszamy gaz i wlewamy jajka. Czekamy aż się spód i boki trochę zetną i wstawiamy do piekarnika ,żeby się zgrillowało. Wstawiamy na 3 min około 15 cm pod grzałką.
Wykładamy na talerz. Dzielimy na cztery części.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|