 |
www.gotujichudnij.fora.pl gotuj i chudnij - przepisy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jamelia
Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Dublin
|
Wysłany: Pon 0:10, 26 Paź 2009 Temat postu: SZARLOTKA |
|
|
skladniki:
maka,
maslo,
platki owsiane,
jablka,
cynamon,
jakies przyprawy niepamietam jakie
Make i malo mieszkamy.Jablka obieramy i kroimy na plastry smazymy dodajemy przyprawy ja widzialam, ze chyba papryke slodka dawala i cynamon reszte niepamietam.Jak juz podsmarzymy jablka wkladamy do balszki.Zalewamy masa z maki i masla posypujac platkami owsianymi.Wrzucamy do piekarnika na srodek, zeby sie nie przypalilo
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
angiee
Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Raszyn/Jaworowa
|
Wysłany: Wto 15:38, 27 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
ja mam tak:
składniki:
mąka,
masło,
platki owsiane,
jabłka,
cynamon,
fruktoza
cukier
skórka pomarańczowa
Calvados (winiak francuski na bazie jabłek)
-CIASTO: mąkę połączyć z masłem, najlepiej paluchami dodać cukier, płatki owsiane
- JABŁKA : jabłka obrane i pokrojone w ósemki wrzucić na patelnię głęboką, smażymy, dodajemy fruktozę zamiast cukru, cynamon, startą skórkę pomarańczową ( to pewnie to co myslałaś że to czerwona papryka bo nic innego w podobnym kolorze nie było dodawane ), calvados, i coś co nazwali bez sensu "mieszanką przypraw"
- włożyć na blaszkę, i posypać ( bo to raczej sucha konsystencja) ciastem.
- KREM DO POLANIA: nasionka z laski wanilii wrzucić do miseczki i wymieszać ze śmietaną. łyżeczka cukru i Calvados. wymieszać.
krem położyć na upieczone ciacho
the end
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jamelia
Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Dublin
|
Wysłany: Wto 18:08, 27 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
super! dzieki, ze mnie uratowlas bede niedlugo robic to ciasto, bo sama jestem ciekawa czy dobre
mieszanka przypraw- nie lubie jak one cos nazywaja a potem siedzisz i myslisz kurcze co to za przyprawy !
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hepor
Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: Wto 13:51, 06 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Wszystko fajnie, ale żeby zrobić to ciasto, to chyba trzeba znać proporcje.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zona
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 10:39, 07 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Nadzienie
• 700g/ok. 4-5 jabłek, obranych, bez środków, posiekanych
• 50gfruktozy
• 1/4 łyżeczki mieszanki przypraw do szarlotki
• 1 łyżeczka cynamonu
• Sok i skórkę z 1 pomarańczy
• Odrobinę clavadosu, brandy lub jabłecznika (można, nie trzeba)
Ciasto
• 100g mąki (rzowej lub innej pełnoziarnistej)
• 85g masła, bardzo zimnego, pociętego w kawałki
• 3 łyżki stołowe fruktozy
• 50g całych płatków owsianych
Creme fraiche - waniliowy
• 300g crème fraiche o zawartości 4 proc. tłuszczu
• 1 laska wanilii – same ziarenka
• 1 łyżeczka fruktozy(mozna, nie trzeba)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|